Directorul CFR Călători, după ce Grindeanu a cerut evaluarea lui. „Vreau să candidez la funcția de ministru”

de: Ana Anițoiu
28 04. 2023

Directorul CFR Călători, Traian Preoteasa, a glumit spunând că ar putea să candideze la un post de ministru, după ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut o evaluare a activității sale.

Șeful CFR Călători: „S-ar putea să mă răzgândesc”

În urma accidentului feroviar de la Galaţi, Sorin Grindeanu a anunțat, la finalul lunii martie, că a cerut Adunării Generale a Acţionarilor să solicite Consiliului de Administraţie al CFR Călători să facă o evaluarea a managementul companiei.

„Vreau să candidez și la funcția de ministru, nu știu dacă mă ia cineva în serios. Dar eu vreau. De orice. Pot și la sport, am fost cu fotbalul. Până acum ceva timp, excludeam din start orice activitate politică, s-ar putea să mă răzgândesc.

Dacă vreun partid are nevoie de mine, de experiență, vom sta de vorbă. Dar nu este obligatoriu. Am condus toate cele trei companii feroviare, fără să fiu vreun membru de partid. Voi candida la toate funcțiile la care îmi va da voie legea.”, a spus Traian Preoteasa.

Șeful CFR Călători, despre siguranța trenurilor în sezonul estival

Șeful CFR Călători a dat asigurări că trenurile sunt sigure pentru sezonul estival, spunând că nu se așteaptă la niciun incident precum cele din Galați sau Teleorman.

În Galați, o locomotivă a lovit un vagon de călători, ducând la moartea conductoarei și rănirea a trei călători, iar în Teleorman, un tren de călători a lovit din spate un tren de marfă, după ce conductorul nu a frânat la timp.

„Mă aştept la incidente zero. CFR Călători este creată să asigure în primul rând securitatea călătorilor şi a angajaţilor. Este adevărat că am mai avut… Aştept şi eu rezultatul anchetelor să văd exact ce s-a întâmplat la fiecare.

Noi avem şi bănuieli, avem şi nişte verificări, nu vi le pot spune deocamdată, de aia aştept rezultatul anchetelor. Eu mă aştept la evenimente zero. Că mai apare o degajare de fum datorită vechimii cablajului, o frânare controlată…”, a spus Traian Preoteasa.